UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Дніпра поскаржився на дніпрян, які розбивають собі вікна після ракетних атак, щоб мерія їм ставила нові

Філатов порівняв себе з камбалою, яка лежить на дні, і тут з-під дна стукають.

Мер Дніпра Борис Філатов поскаржився, що після ракетних атак мешканці міста розбивають собі вцілілі вікна молотком, щоб мерія їм ставила нові. Про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

Як стверджує мер, оскільки підприємства міста, на балансі яких знаходяться частина будинків, зараз нерідко у скрутному становищі, заміна вікон в місті часто відбувається з фонду міського голови. Причому вилітають, в основному, вікна старі, дерев'яні. А мерія ставить новий металопластик.

"Приходять громадяни: "Борисе Альбертовичу, ми із сусіднього будинку, у нас теж вікна повилітали, але ваші підлеглі нічого не роблять". Викликаю підлеглих. Кричу. Підлеглі мовчать. Переминаються з ноги на ногу. "Як би вам так розповісти, щоб ви повірили? Річ у тім, що цей будинок справді по сусідству (від постраждалого від вибуху, - ред.). Але через три вулиці. Туди вибухова хвиля не дійшла. Просто громадяни, знаючи, що всім ставлять нові металопластикові вікна, повибивали шибки молотком. У всьому під'їзді", - переповів мер Дніпра.

За словами Філатова, це реальні випадки, з якими зіштовхнулися комунальники, які займаються ліквідацією наслідків обстрілів міста.

"Як відомо, саме в Дніпрі та нашій області діють найкращі програми з компенсації постраждалим. Спасибі депутатам, як міським, так і обласним. Напевно, ніде більше в Україні неможливо отримати сотні тисяч, якщо не мільйони гривень, залежно від суми збитку. Я вже не кажу за миттєве реагування влади з ремонту побитих дахів, заміни вікон тощо... Ти виводиш територіальну громаду Дніпра на перше місце в Україні в рейтингу відкритості та прозорості...  А вони повибивали. Скло. Молотком", - каже Філатов.

"Я вже порівнював себе з камбалою, яка лежить на дні й обертає очима. І тут з-під дна стукають", - додав він.