UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меморандум з МВФ передбачає створення антикорупційного суду - Данилюк

Передбачено також зміцнення повноважень НАБУ .

Оновлений текст Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ передбачає створення системи антикорупційних судів до кінця поточного року. Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, пише "Укрінформ".

"У меморандумі, який буде оприлюднений, є продовження реформ, які планувалися раніше. Це - створення справедливої пенсійної системи... Наступний напрямок – це антикорупційна політика. Передбачено зміцнення повноважень НАБУ, передбачено створення антикорупційного суду до кінця цього року", - сказав він.

Данилюк додав, що, згідно з правилами МВФ, текст Меморандуму є конфіденційним до схвалення його Радою директорів МВФ.

Засідання Ради директорів МВФ щодо перегляду програми співпраці з Україною заплановано на 20 березня.

Читайте також: Кабмін поспішає виставити на продаж державні землі, прикриваючись вимогами МВФ - голова Комітету ТПП

Раніше повідомлялося, що 4 березня МВФ погодив питання про виділення нового траншу в розмірі 1 млрд доларів.

Нагадаємо, що 11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів строком на 4 роки.

У 2015 рік Україна отримала лише два транші – 5 млрд доларів в березні і 1,7 млрд доларів – в серпні 2015 року. Після цього була пауза через невиконання низки умов, політичної кризи і зміни уряду.

У вересні 2016 року МВФ виділив Україні третій транш – на 1 млрд доларів. Відповідно до скоригованого графіка фінансування, подальше виділення коштів планується щоквартально за результатами виконання умов МВФ.