UA / RU
Підтримати ZN.ua

МАУ попередила про посилення вимог на внутрішніх рейсах з 21 жовтня: список

Встановлені правила поширюються також на трансферних пасажирів, які планують здійснити пересадку в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Українська авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» з 21 жовтня підсилює епідеміологічні вимоги до пасажирів внутрішніх рейсів. Про це повідомили в пресслужбі компанії.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021, посилення епідеміологічних вимог до пасажирів міжобласних транспортних сполучень передбачається при" жовтому "," помаранчевому "або" червоному "рівні епідемічної небезпеки в регіонах", - відзначили в МАУ.

Так, починаючи з 21 жовтня 2021, всі пасажири внутрішніх регіональних рейсів перед вильотом повинні пред'явити один з наступних документів:

Авіакомпанія нагадує, що в разі відсутності одного з вищезазначених документів, пасажир має можливість здати експрес-тест на визначення антигену SARS-CoV-2 безпосередньо в аеропорту.

Водночас при плануванні тесту саме в аеропорту пасажирам важливо передбачити додатковий запас часу на тестування приїжджати в аеропорт перед вильотом необхідно мінімум за 2:00 до відправлення рейсу.

Нагадаємо, з 28 березня 2020 Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного. З 5 червня минулого року в Україні відновили внутрішнє авіасполучення і 15 червня - міжнародне.

У березні 2021 МАУ почала відновлювати рейси, які були припинені у зв'язку з впливом пандемії COVID-19. Зараз авіакомпанія виконує тільки один власний внутрішній рейс за маршрутом Київ-Одеса-Київ, а також рейси в ряд інших регіонів разом з партнерами.

У докарантинний період МАУ займала провідні позиції в Україні за обсягами перевезень. Так, в 2018 році частка авіаперевізника на українському ринку склала 38,9% при загальному пасажиропотоку українських аеропортів в 20550000 людей.

За підсумками 2019 МАУ зберегла провідні позиції за обсягом перевезень - 7963000 пасажирів. Azur Air Ukraine, яка посіла друге місце, перевезла 1740000 пасажирів, третє місце зайняла авіакомпанія SkyUp - 1700000 пасажирів.

Підготувала Ільченко Лія