UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маск пообіцяв, що Starlink працюватиме в Україні, навіть за відсутності фінансування Пентагону

Міноборони США поки не надало відповідь щодо фінансів.

Супутникові термінали Starlink працюватимуть в Україні незалежно від того, чи Міноборони США фінансуватиме їх роботу. Про це повідомив засновник компанії-виробника терміналів SpaceX Ілон Маск.

Мільярдер заявив, що пообіцяв не вимикати термінали віцепрем’єр-міністру цифрової трансформації України Михайлу Федорову.

"Ще до того, як Міноборони повернулося з відповіддю, я сказав Михайлу Федорову, що SpaceX не вимкне Starlink, навіть якщо Міноборонивідмовиться надавати фінансування", – написав Маск.

Федоров у відповідь наголосив, що Маск запевнив його про продовження роботи Starlink у будь-якому випадку.

"Це було критично важливо для України. Ми вдячні Вам!", – зазначив міністр.

Супутникові інтернет-термінали Starlink дуже допомагають українському бізнесу та ЗСУ в умовах відсутності електропостачання та провідного або стільникового зв’язку та інтернету.

Читайте також: Адміністрація Байдена розгляне можливість перевірки Ілона Маска на предмет національної безпеки – Bloomberg

Нагадаємо, що раніше голова Міноборони України Олексі Резніков заявляв, що «найвищі українські посадовці» знаходяться у прямому контакті з Ілоном Маском, щоб знайти вихід із суперечки навколо оплати терміналів, які відіграють значну роль на полі бою для українських сил.