UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже мільярд з «ковідного» фонду на ремонт доріг Прикарпаття пішло компанії оточення Коломойського

Тендери виграло ТОВ «ПБС» Іванни Непік, що працювала на курорті «Буковель» Коломойського.

Усі тендери Івано-Франківської Служби автодоріг на поточний середній ремонт доріг виграло ТОВ «ПБС». Як пишуть Наші гроші, тендери цього року частково були профінансовані грошима Фонду з боротьби з COVID-19, а саме 916 млн грн з сукупною вартістю 3,58 млрд грн.

Лише цього року було чотири підряди:

А також два тендери, розіграних у 2017 та у 2019 роках, по яким цього року дофінансовували виконання робіт:

ТОВ «ПБС» заснувала в березні 2004 року в Івано-Франківську Іванна Непік, статутний капітал компанії  складає  6,02 млн гривень. Іванна Непік раніше працювала на курорті «Буковель» Ігоря Коломойського. В той час директором «Буковелю» був Олександр Шевченко. Він брав участь у виборах депутатів до Івано-Франківської обласної ради від партії «За майбутнє» бізнес-партнера Коломойського Ігоря Палиці, що відбулись 25 жовтня. Майже щодня Олександр Шевченко на своїй сторінці у Facebook  публікує пости з фотографіями дорожніх підрядів «ПБС». В цих дописах він інформує, де його «команда почала роботу» та дякує платникам податків «за відновлення інфраструктури України».

Станом на початок листопада, «ПБС» йде другим у рейтингу підрядників Укравтодору по тендерам, що проводяться у 2020 році за новими правилами, що обмежують конкуренцію на торгах на користь членів НАДУ та найбільших фірм.

Читайте також: Гроші з Фонду по боротьбі з COVID-19 продовжують "йти" не за призначенням

Нагадаємо, протягом тижня з "коронавірусного" фонду було виділено 1 019,5 млн гривень на відновлення автодоріг державного значення. При цьому протягом минулого тижня було виділено лише 9,5 млн гривень фінансової допомоги у вигляді лікарняних. Про це свідчать дані про розподіл коштів з "коронавірусного" фонду за станом на 10 листопада.