UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майнери криптовалют переїхали з Китаю в США

Майнери в пошуках дешевих джерел енергії.

За підсумками серпня США стала лідером по хешрейту - колективної обчислювальної потужності майнерів криптовалют. Про це пише ЕП з посиланням на повідомлення CNBC.

За даними Кембриджського центру альтернативних фінансів, 35,4% хешрейта біткоінів тепер знаходиться в США. Це на 428% більше, ніж роком раніше.

Такі зміни пов'язані з політикою Китаю, де майнінг криптовалют і всі операції з ними оголосили поза законом. Частка Китаю, який у вересні 2020 року контролював близько 67% ринку, скоротилася до нуля. Тобто майнер почали масово покидати Китай. При цьому вони вибирають місця з дешевими джерелами енергії.

Частка Казахстану на світовому ринку майнінг біткойну зросла до 18,1%. Це пов'язують з розташованими в Казахстані вугільними шахтами, які забезпечують дешеву енергію. На третьому місці за обсягами майнінгу - Росія (11,2%).

Частка України в світовому хешрейте біткойну становить 0,13%.

Читайте також: Користувачі Twitter зможуть відправляти донати в біткоінах

Обіг криптовалют в Україні становить 1 млрд грн на добу. Про це повідомив радник віце-прем'єр-міністра України, міністра цифровий трансформації Максим Дем'янюк під час Ukrainian Financial Forum.

Повідомлялося, що Bitcoin знову почав зростати 8 серпня, перевищив позначку 45 тисяч доларів. В останній раз на цьому рівні криптовалюта була в середині травня цього року.