UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маєтки Медведчука-Марченко: суд арештував ще активи на 740 млн грн

Йдеться про корпоративні права в кількох підприємствах.

За матеріалами Служби безпеки України суд наклав арешт на акції в семи підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області дружини підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука Оксани Марченко, яку у свою чергу підозрюють у фінансування російської агресії в Україні.

Мова йде про корпоративні права в:

Дружина Медведчука володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур. Загальна вартість заблокованих активів складає майже 740 млн грн.

В СБУ зазначили, що арешт цього майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь держави. Зокрема суддя має стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря.

Читайте також: Землі Марченко на понад 200 мільйонів гривень на берегу Дніпра повернули державі

Нагадаємо, що Оксана Марченко є фігуранткою у справі про фінансування російських окупаційних угруповань. Суд уже арештував її майно на загальну суму понад 7 млрд грн. Ці заходи проводяться у межах кримінального провадження за підозрою дружини Віктора Медведчука у фінансуванні російських окупаційних угруповань, підозру в чому їй було повідомлено в лютому 2023 року. В квітні Марченко оголосили в розшук.