UA / RU
Підтримати ZN.ua

Львівська облрада виділила два мільйони гривень на лікування активістів Майдану

Депутати ухвалили цільову програму про виділення коштів на оздоровлення постраждалих у масових акціях протесту - два мільйони гривень буде виділено протягом двох років.

Львівська обласна рада затвердила дворічну програму "Діагностика, лікування і реабілітація осіб, постраждалих у результаті (під час Революції Гідності на 2014-2015 роки". Дане рішення, як повідомила прес-служба облради, 11 лютого на сесії підтримали 78 з 116 присутніх депутатів.

Облрада прийняла рішення про виділення 2 млн грн протягом двох років.

Програма містить список медичних установ, в яких будуть лікувати постраждалих активістів: лікарня швидкої допомоги, 8-ма клінічна лікарня, фтизіопульмонологічний центр, госпіталь ветеранів війни і ветеранів національно-визвольного руху.

Документ передбачає виділення коштів на постійне чергування на столичному Майдані спеціалізованого транспортного засобу Центру медицини катастроф.

Як наголошується у повідомленні, зараз облрада починає складати списки мешканців Львівщини, яких було травмовано та що захворіли на Майдані і яким потрібна медична допомога.

Нагадаємо, 22 січня від вогнепальних поранень на вулиці Грушевського в Києві, окрім 22-річного Сергія Нігояна з Дніпропетровської області, загинув громадянин Білорусі Михайло Жизнєвський. Обидва отримали вогнепальні поранення. Тоді ж було поранено Романа Сеника, який помер у лікарні 25 січня. Викраденого з лікарні активіста Юрія Вербицького після побиття і катування невідомі кинули замерзати у лісі.

Всього ж з початку масових акцій протесту проти зриву євроінтеграції було зафіксовано значну кількість постраждалих - тільки за офіційними даними, близько 2 тисяч осіб. Під час масових акцій постраждала велика кількість журналістів. Тільки на Грушевського з 19 січня травми різного ступеня тяжкості отримали близько півсотні співробітників ЗМІ. Під час силового розгону протестувальників 1 грудня 2013-го на вулиці Банковій співробітниками міліції було побито понад 40 журналістів. !zn

Читайте також:

У Львові за інформацію про вбивць Вербицького і Сеника обіцяють 100 тисяч доларів

Естонія слідом за Литвою виділила кошти на лікування активістів Майдану

Литва виділить 43 тисячі євро на лікування постраждалих українських активістів