UA / RU
Підтримати ZN.ua

Львів взяв кредит на закупівлю 50 тролейбусів

ЄБРР надав Львову кредит на 17,5 мільйона євро.

Львівська міськрада підписала договір під гарантії ЄБРР на 17,5 мільйона євро для закупівлі тролейбусів та оновлення транспортної інфраструктури у місті. Про це повідомляється на сайті Львівської міськради.

Згідно з договором, Львівська міськрада виступає гарантом за кредитними зобов'язаннями "Львівелектротрансу" перед ЄБРР. Пакет фінансування складається з 13-річного кредиту ЄБРР в сумі до 15 млн євро і кредиту Фонду чистих технологій в сумі до 2,5 млн євро. За кошти ЄБРР планується закупити для міста 50 нових тролейбусів і обладнання для їх технічного обслуговування. Також буде проведена реконструкція і модернізація двох депо електротранспорту та контактної мережі.

Поставку тролейбусів для міста здійснить консорціум у складі СП "Електронтранс" і ПАТ "Концерн Електрон", договір з якими підписано 18 лютого.

У планах Львова також закупівля 10 нових трамваїв і 100 автобусів, також відпрацьовується можливість закупівлі 100 електробусів.

Раніше повідомлялося, що Львів придбав у Берлінської муніципально-транспортної компанії старі чеські трамваї 80-х років Tatra K-T4D. В столиці випустили на маршрут новий трамвай четвертого покоління виробництва польської компанії Pesa.

Чому в Києві більше не випускають тролейбуси власного виробництва читайте у статті Вікторії Ковальової "Тролейбусна диверсифікація" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".