UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лоукостер Wizz Air залишиться на українському ринку

Компанія збереже поточні напрямки, але не зможе відкривати нові.

Авіакомпанія "Візз Ейр Україна" (Київ), що входить до групи Wizz Air, заявляє, що продовжить роботу в Україні, проте не зможе відкривати нові маршрути.

"Під час сьогоднішньої зустрічі в Міністерстві інфраструктури голова Державіаслужби уточнив, що новий порядок дозволить авіакомпаніям зберегти поточні призначення на регулярні авіаперевезення. Якщо авіакомпанія планує подавати заявки на нові маршрути, вона повинна дотримуватися положень нового закону", - повідомили в авіакомпанії.

В авіакомпанії відзначили, що вимога виконувати внутрішні рейси не дозволить розширювати мережу доступних за ціною міжнародних перельотів.

"Також ми не отримали відповіді, чому отримані нами призначення на перельоти з Києва в Рим, Барселону, Варшаву та Будапешт не були підписані головою Державіаслужби, що необхідно для того, щоб почати виконувати ці рейси", - заявили в "Візз Ейр Україна".

Читайте також: Третя за величиною авіакомпанія Росії допустила технічний дефолт

Раніше лоукостер Wizz Air погрожував піти з ринку України, якщо будуть прийняті нові правила допуску на маршрути. У авіакомпанії заявили про посилення правил гри на авіаринку України та лобіювання інтересів певних груп.

У жовтні повідомлялося, що Wizz Air з Києва відкриває лоукости в Барселону, Рим і Варшаву.