UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ліван заарештував судно з краденим українським зерном – Bloomberg

Правоохоронці з’ясовують походження товару

Ліван заарештував судно, завантажене ячмінним і пшеничним борошном, поки не буде з’ясовано, крадений вантаж з України, чи ні, повідомляє Bloomberg з посиланням на прокурора Гассана Уейдата.

За повідомленням видання, посольство України в Бейруті повідомило, що судно було завантажено у Феодосії на окупованому Росією півострові Крим, і що товари походять із Запоріжжя, Миколаєва та Херсона. Посольство звинуватило Росію в крадіжці понад 500 тис тон зерна під час окупації трьох регіонів.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у Лівані затримали судно Laodicea, яке пришвартувалося в порту Триполі на початку цього тижня. Посольство України у Беруті звернулося до правоохоронців із проханням перевірити вантаж судна. «Судно під сирійським прапором перевозить ячмінь та борошно з окупованої української території», - повідомив посол Ігор Осташ.

Читайте також: Знищити конкурента: Росія вивозить з України не лише зерно, а й соняшник

Про ситуацію із зерновозом також повідомили президенту Лівану Мішелю Ауну. Прокурор Гасан Вейдат наказав поліції перевірити Laodicea.

Судно ходить під прапором Сирії, власником вантажу є сирійський бізнесмен. Судновласницька компанія належить громадянинові Туреччини. Частину вантажу планувалися вивантажити в Лівані, а решту переправити до Сирії.

В той же час представник турецької компанії стверджує, що ячмінь у порту в Лівані не український.