UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва оштрафувала криптовалютну компанію на рекордну суму за порушення санкцій

Штраф може бути оскаржений. 

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Литва оштрафувала криптовалютну компанію Payeer на рекордні 9,3 мільйона євро (10,1 мільйона доларів) за порушення санкцій та відмивання грошей за участю російських клієнтів. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Чому в Європі не поспішають накладати санкції на постачальника сировини для російської зброї – ЗМІ

“Payeer дозволяла російським клієнтам здійснювати транзакції в рублях РФ, переказуючи їх з російських банків, на які поширюються санкції Європейського Союзу", - йдеться в заяві Служби розслідування фінансових злочинів Литви. 

“Російським фізичним та юридичним особам надавалась можливість отримати криптовалютний гаманець, послуги з управління рахунком або зберігання криптовалюти", - зазначається в заяві.

Литва зарекомендувала себе як центр для стартапів у сфері фінансових технологій протягом останнього десятиліття. Але зараз влада країни намагається скоротити кількість криптофірм за допомогою нового плану ліцензування, щоб запобігти зловживанню цифровими активами для відмивання грошей або обману інвесторів.

Зареєстрована в Литві компанія Payeer була оштрафована на 8,24 мільйона євро за порушення міжнародних санкцій і на 1,06 мільйона євро за порушення законів про боротьбу з відмиванням грошей. Штраф може бути оскаржений. 

Читайте також: У Швейцарії ввели нові санкції проти РФ

14-й пакет санкцій позаду, а економіка РФ і далі спроможна вести війну роками. Що ж робить не так коаліція наших союзників? Про те, як підвищити ефективність санкцій проти Росії, розмірковував Володимир Дубровський.