UA / RU
Підтримати ZN.ua

Літаки російського «Аерофлоту» літають без гальм

У кожному літаку кілька гальм, що дає змогу відключати частину з них.

Літаки «Аерофлоту» літатимуть із деактивованими гальмами через те, що усунути їхню несправність без зарубіжних комплектуючих не можуть. Так, профільний проект «Авіаторщина» повідомив, що станом на 31 липня з деактивованими гальмами літали 9 літаків «Аерофлоту»:

«Літак має кілька гальм — по одному на кожне колесо основної стійки шасі. І на повітряних суднах типу A320/321 і A330 можна літати 10 днів тільки з одним деактивованим гальмом з 4-х та 8-ми відповідно. А на Boeing 777 — із двома з 12-ти», — йдеться у повідомленні.

При гальмуванні з деактивованим гальмом можливе виведення літака з осьової лінії злітно-посадкової смуги (ВПП).

«Повітряне судно матиме тенденцію до розвороту у бік, де гальма не деактивовані. Звертайте увагу на цей факт, особливо при посадці на мокру ЗПС із бічним вітром. Є обмеження щодо ширини ВВПП. Ризик викочування за межі ЗПС», — попередили пілотів.

Читайте також: Російський військовий літак впав у море, пілот не вижив - росЗМІ

Нагадаємо, що у березні минулого року найбільші у світі виробники літаків Boeing та Airbus через війну РФ в Україні зупинили постачання запчастин до Росії, а також техобслуговування російських авіакомпаній. Проте, всупереч санкціям, у 2022 році до РФ було відправлено деталі літаків Boeing, Airbus та інших компаній.