UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лазебна назвала категорії населення, яким компенсується відміна пільгового тарифу на електроенергію

За словами Лазебної, проект відповідної постанови вже розроблено. 

Кабінет міністрів України визначив три категорії населення, яким будуть компенсувати електроенергію у зв'язку з відміною пільгового тарифу. Проект постанови з відповідним рішенням вже є, повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна  під час "години запитань до Уряду". 

"Ми визначилися, що це будуть три категорії: населення, у якого житлові приміщення обладнані електроопалювальними установками, населення, у яких відключено централізоване опалення й будинки яких не газифіковані й третє – це дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї й багатодітні сім'ї", - сказала міністерка. 

За її словами, якщо для перших двох категорій така компенсація буде запроваджуватися лише на опалювальний сезон, то для соціальної категорії також паралельно удосконалюється програма житлових субсидій.

Визначається, що для дитячих будинків сімейного типу соціальна норма житла буде встановлюватися у розмірі опалювальної площі житлових приміщень. Також знімається обмеження щодо застосування соціальних нормативів на електроенергію, що використовується на побутові потреби для багатодіних сімей, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, у яких проживає троє і більше дітей, враховуючи те, що над ними встановлена опіка чи піклування.

"Ця програма буде виконуватись, бо це обіцяне людям", - резюмувала Лазебна.

Читайте також: Соцпослугу з догляду вдома та денного догляду отримують 800 тисяч українців – Лазебна

Нагадаємо, в кінці грудня 2020 року Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп./КВт-годину для населення на перші 100 кВт-година і встановив з 1 січня 2021 року єдиний тариф для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт- годину.