UA / RU
Підтримати ZN.ua

Квартири у новобудовах злетіли в ціні: скільки коштує житло в різних містах

За два роки вартість квартири у Львові подорожчала на 40%.

На даний час найдорожчі квартири в Україні - у Львові. Квадратний метр житла у цьому місті в середньому коштує 55 тис. грн. Хоча два роки тому "квадрат" продавали на 40% дешевше - приблизно за 33 тис. грн. Про це пише today.ua.

За останні два роки максимально зросли ціни в:

Наразі в Дніпрі та Одесі квартири пропонують дешевше – за 43 тис. грн/кв. м та 38 тис. грн/кв. м відповідно. Житло у цих містах за два роки подорожчало на 9% та 30% відповідно.

Ціни в Києві

Що стосується Києва, то середня ціна за квадратний метр нерухомості там сягає 50 тис. грн/кв. м. Квартири там подорожчали на 20% у порівнянні з травнем 2022 року.

Аналітики кажуть, що українці сьогодні активніше купують двокімнатні квартири площею 60-70 кв. м, ніж однокімнатні. Оскільки родини об'єднуються та потребують більшого житлового простору.

Читайте також: Житлова субсидія: чи може її отримати сім’я, що орендує житло

Вторинний ринок

На вторинному ринку нерухомості мають попит наступні регіони: Вінниця та Вінницька область, Кропивницький та Кіровоградська область, Полтава та Полтавська область, Хмельницький та Хмельницька область, Черкаси та Черкаська область. У Львові найбільш популярне житло коштує 60-65 тисяч доларів, а у Києві – близько 57-62 тисяч доларів.