UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курс валют НБУ: гривня подорожчала до основних іноземних валют

Долар опустився нижче 30 гривень.

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на понеділок, 22 червня, на рівні 26,7207 грн/долар, гривня зміцнилася до долара на чотири копійки (26,7633 грн/долар у п'ятницю, 19 червня), до євро – на шість копійок, курс встановлений на рівні 29,9953 грн/євро (19 червня – 30,0579 гривень), 10 рублів – 3,8532 грн/рубль (19 червня – 3,8474 гривні).

Читайте також: Мін'юст відкрив інформацію про покупців арештованого майна

Нагадаємо, Україна планує протягом місяця отримати $ 3,2 від Міжнародного валютного фонду і ЄС, а також $ 1 млрд від Світового банку. Разом – понад $ 4 млрд.

Правління Нацбанку знизило облікову ставку на 2 процентних пункту - до 6%. Нова ставка введена з 12 червня. Це найнижчий рівень облікової ставки за всю історію України.

Долар довгий час дешевшав. Заворушення в США впливають на його курс. Повідомлялося, що у Вашингтоні продовжили комендантську годину через погроми під час протестів. Порушення карається штрафом у розмірі $ 300 або арештом на строк до десяти діб. Від дотримання комендантської години звільнили медиків, представників преси та ряд інших працівників.

У НБУ заявили, що після зняття карантину попит на валюту буде поступово відновлюватися, а курс гривні буде коливатися в обидва боки в залежності від попиту і пропозиції на міжбанку.