UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курс валют: банкіри говорять про несподіваний результат ракетних обстрілів

За словами банкіра, блекаути призводять до скорочення споживчого попиту та зниження тиску на гривню.

Ракетні обстріли російських військ територією України більше не впливають на готівковий валютний ринок. Про це пише UBR.ua із посиланням на директора департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько.

Вона зазначила: "Очевидно, що ракетні обстріли української інфраструктури психологічно вже не впливають на готівковий валютний ринок".

Більше того, за словами банкіра, є зворотна тенденція, коли викликані обстрілами блекаути, навпаки, впливають на зміцнення гривні.

"Блекаут, що тривав майже дві доби, об'єктивно призвів до суттєвого скорочення споживчого попиту. Це також стосується і валютного ринку. Хоча я не стала б переоцінювати силу впливу цього чинника. Так чи інакше, будь-яка серйозна новина чи ескалація може вплинути на настрої українців та різко змінити поточну ситуацію на готівковому валютному ринку», – вважає Ганна Золотько.

Читайте також: Курс валют: у Нацбанку назвали причини для зростання євро

Раніше повідомлялося, що у проекті бюджету Нацбанку на 2023 рік витрати на юридичні послуги подорожчали майже втричі – 11,5 тис. грн/годину до 32 тис. грн/година. Банкіри ворожать – це через очікування, що долар подорожчає, чи просто корупція.