UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курс валют: долар намагається закріпитися на рівні 40 гривень

Курс долар знову наблизився до максимального рівня минулого тижня.

Долар продовжує дорожчати і, за прогнозами експертів, найближчим часом цей тренд не зміниться. Основна причина, чому гривня знецінюється – це емісія гривні. Нацбанку «включив друкарський верстат», оскільки у держбюджеті недостатньо коштів для покриття всіх витрат держави.

При тому, що офіційний курс долара від НБУ знаходиться на позначці 36,568 грн/$, курс в обмінних пунктах досяг позначки 40 грн за долар.

Як свідчать дані спеціалізованого сайту "Курс України", станом на 9:30 за київським часом вартість долара у купівлі на рівні 39,664 грн., у продажу - 39,928 грн. При цьому євро торгується у діапазоні: купівля 39,971 грн., продаж 40,329 грн.

До речі, долар в обмінниках учора – 26 липня – у середньому купували за 39,1 грн, а продавали за 39,4 грн. В обмінниках євро можна було купити в середньому за 39,6 грн., а продати за 40 грн.

Читайте також: Україна розраховує на $15-20 млрд кредиту МВФ до кінця року - голова Нацбанку

Проте деякі експерти впевнені, що на курс гривні в позитивний бік може вплинути поліпшення ситуації з експортом українських товарів, а також фінансова підтримка Заходу.

Нагадаємо, що минулого тижня - 21 липня - за кілька годин курс долара зріс до 40 грн.