UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курс російського рубля впав до мінімуму за 2,5 роки

В РФ очікують другу хвилю антиросійських санкцій.

Наголошується, що торги валютою на Московській біржі в понеділок, 10 вересня, відкрилися різноспрямованим рухом котирувань. Курс євро в перші хвилини торгів знижувався, в той час як курс долара зростав.

На піку курс долара досяг позначки 70,16 руб. В останній раз вище цього рівня курс американської валюти на Московській біржі піднімався 16 березня 2016 року, коли долар коштував 71,44 руб.

7 вересня євро встановив дворічний рекорд вартості, його вартість вперше з березня 2016 року піднялася вище 80 руб.

Віце-прем'єр і глава російського Мінфіну Антон Силуанов пояснив падіння курсу рубля очікуванням другого раунду антиросійських санкцій, а також нестабільністю на ринках країн, в першу чергу Туреччини.

Повідомлялося, що Рада Євросоюзу продовжила ще на півроку індивідуальні санкції проти Російської Федерації відносно до понад 150 чоловік і близько 50 компаній за агресію проти України.

Держдепартамент США оголосив про введення з 22 серпня нових санкцій проти Росії через застосування хімічної зброї при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів у Великобританії.

Акції найбільших російських фінустанов - "Сбербанку" та ВТБ - за день (8 серпня) втратили 2% на тлі інформації про санкційний режим США.