UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курченко переманив до себе у ВЕТЕК главу правління "Укрсоцбанку" Бориса Тимонькіна

Після 12 років роботи в "Укрсоцбанку", Тимонькін у ВЕТЕКу буде курирувати фінансовий сектор, в який "увійдуть банківські та інвестиційні підрозділи"; ще екс-глава "Укрсоцбанку" буде відповідати за взаємодію бізнес-одиниць ВЕТЕКа з іншими фінансовими і кредитними установами.

Борис Тимонькін, голова правління одного з найбільших банків України - належить італійській групі UniCredit "Укрсоцбанку", з 1 липня переходить у групу компаній ВЕТЕК новоспеченого "газового" олігарха Сергія Курченка, щоб очолити фінансовий сектор групи.

Про це він повідомив журналістам у середу, 19 червня.

"Я займу посаду заступника голови наглядової ради ВЕТЕК і буду відповідати за фінансові організації, що входять у групу", - сказав банкір.

Як уточнюється в прес-релізі "Укрсоцбанку", у ВЕТЕК "увійдуть банківські та інвестиційні підрозділи"; Тимонькін також буде здійснювати взаємодію бізнес-одиниць групи з фінансовими та кредитними установами.

Борис Тимонькін обіймав посаду голови правління "Укрсоцбанку" майже 12 років, з 2001 року. Є також головою ради Незалежної асоціації банків України (НАБУ), обіймає керівні посади в багатьох фінансових організаціях. Неодноразово займав лідируючі позиції в рейтингах топ-найкращих менеджерів, банкірів, є лауреатом національної премії "Людина року".

Група ВЕТЕК (раніше - "Газукраїна-2009") спеціалізується на торгівлі скрапленим та природним газом, нафтопродуктами. Група експлуатує близько 150 АЗС в Україні, веде реалізацію скрапленого газу через 30 власних і 50 партнерських АГЗС в Україні і 170 власних АГЗС (під брендом Sparschwein) в Німеччині.

Досягнення Курченка українські політики і ЗМІ пов'язують з нібито заступництвом сина генпрокурора України та народного депутата від Партії регіонів Артема Пшонки, а також зі старшим сином президента Олександром Януковичем. Однак сам Курченко це заперечує.

ВЕТЕК звинувачують у використанні схем ухиляння від оподаткування на нафторинку. !zn

Читайте також:

У Вишгороді спалили яхту голови правління "Укрсоцбанку"

Курченко і його ВЕТЕК поки не мають наміру купувати медіа-активи

Міністр запевняє, що "Нафтогаз" не постраждає від конкуренції з Курченком з імпорту російського газу

Курченко досі не став власником Одеського НПЗ

Раді запропонували розслідувати можливу причетність "Газ Україна 2009" до контрабанди нафтопродуктів