UA / RU
Підтримати ZN.ua

Куди звертатись, щоб повідомити про корупцію: НАБУ розповіло про фахівців в регіонах

В Україні працюють три територіальних управління (ТУ) НАБУ - в Львові, Харкові та Одесі.

Національне антикорупційне бюро України опубліковало інформацію про свою структуру, повідомляє пресслужба відомства у Тelegram. Там розповіли, що для координації розслідувань та кращої комунікації із заявниками у регіонах НАБУ має територіальні управління (ТУ).

Читайте також: НАБУ провело обшуки у екскомандувача військ зв’язку по справі, пов’язаній з Пашинським

Раніше ми писали про те, що у Верховній Раді 13 травня зареєстрували два законопроєкти, якими планується внести зміни до статті 22 Бюджетного кодексу України щодо фінансового забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів і до Закону «Про судоустрій і статус суддів» щодо фінансового забезпечення діяльності ВККС. Документи отримали реєстраційні номери 11254 та 11255.

Надання ВККС статусу головного розпорядника бюджетних коштів на думку авторів законопроєкту покращить інституційну спроможність цього органу і надасть можливість бути активним реципієнтом міжнародної технічної допомоги. На жаль ініціатори законопроєкту нічого не пишуть про те, як ВККС вдавалося успішно справлятися з отриманням міжнародної технічної допомоги у 2010-2023 роках. І які проблеми виникли у ВККС саме зараз? До цього часу її бюджетні витрати без особливих проблем обслуговувала Державна судова адміністрація.