UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кубраков: 80% проєктів відновлення України здійснюються за кошти партнерів

Задіяні механізми міжнародних фінансових інституцій.

Віцепрем'єр-міністр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков на конференції "Перемога заради майбутнього України: прозорість та ефективність" заявив, що значну частину коштів на відновлення, наша держава отримує від міжнародних партнерів. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз 80% проєктів відновлення здійснюються через механізми міжнародних фінансових інституцій, у багатьох випадках - за кошти партнерів", – зазначив Кубраков.

Читайте також: The Economist: ЄС не витратить державні активи Росії на відбудову України і ось чому

Раніше Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявляла, що спираючись на спільні підрахунки Євросоюзу та Світового банку, відновлення України коштуватиме 400 мільярдів доларів.

Водночас за прогнозами ООН, економіка України найближчі роки перебуватиме у стагнації. Для стимулювання економіки необхідно буде близько 411 млрд доларів.

Також, напередодні, посли країн «Великої сімки» зустрілися з українським прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, аби обговорити результати Конференції з відновлення України. Посли наголосили, що прозорість та підзвітність є вирішальними залучення приватного сектору до відновлення та реконструкції Української держави.