UA / RU
Підтримати ZN.ua

Криптобіржі в РФ повинні будуть збирати інформацію про клієнтів та надавати її силовикам

В РФ планують відслідковувати маршрути крипти. 

Фінансовий регулятор Росії - Росфінмоніторинг, - запропонував ввести в РФ ліцензування криптобірж. Вони повинні будуть отримувати ліцензію, зберігати всю інформацію про власників криптовалют не менше п'яти років та обов'язково видавати дані, яки затребують правоохоронні органи. Про це пише The Moscow Times.

"У всьому світі за допомогою блокчейну, а також за допомогою цифрових валют відбувається безліч різних злочинів", – сказала начальниця юридичного управління Росфінмоніторингу Ольга Тисен.

За її словами, існує лише один спосіб, який дозволяє встановити власника криптогаманця - звернення правоохоронців до біржі та обмінників, але встановленого порядку таких звернень немає. Саме тому в РФ розробляється пакет законопроєктів щодо регулювання обігу крипти. 

"Усі криптобіржі зобов'язані зареєструватися або отримати ліцензію. Також до їхніх обов'язків увійде встановлення інформації про власника криптоадреси та зберігання інформації про всі проведені транзакції не менше п'яти років", – сказала Тисен.

Читайте також: НБУ не розглядає криптовалюту як законний засіб платежу: ця функція належить гривні - Пишний

За її словами, біржі будуть зобов'язані видавати всі дані державним та правоохоронним органам.

Вона уточнила, що необхідно розробити маршрутні правила, де буде вказано про транзакції, відправника та одержувача криптовалюти, але реалізувати подібну ініціативу технічно складно.