UA / RU
Підтримати ZN.ua

Криклій став на заваді планам Коломойського щодо націоналізації "МАУ"

Націоналізувати збитки, приватизувати дохід. Ігор Коломойський хоче, щоб держава націоналізувала "МАУ" з усіма її боргами. У свою чергу, Владислав Криклій чинить опір такому бажанню Коломойського. Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

За даними інформагентства, навколо міністерства та монополіста утворилися справжні баталії. Нардеп Дубінський заявив, що буцімто ДБР навіть відкрила кримінальне провадження проти чиновників міністерства інфраструктури. Та у відомстві цьому не надто довіряють. Націоналізувати "МАУ" з шаленими боргами перед державою, Україна не може. "МАУ" - це приватна авіакомпанія й з кризою мають впоратися її власники, а не українські платники податків. Подібна історія уже була з монополістом "Аеросвітом", яка стала банкротом – йдеться в публікації.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій наголошує, коли йшлося про створення національного авіаперевізника, не малося на увазі з приватної авіакомпанії зробити державну. Йдеться про нового авіаперевізника, якого буде створено з нуля.