UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кременчук отримав до Нового року нові тролейбуси

В рамках договору поставлені 40 тролейбусів Богдан.

Автоскладальний завод №1 (Луцьк) автокомпанії "Богдан Моторс" завершив реалізацію контракту на поставку в Кременчук 40 тролейбусів, відправивши туди останні три одиниці техніки, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення корпорації.

"Завод виконав умови договору в повному обсязі і забезпечив відправку техніки у встановлені терміни", - наголошується в повідомленні.

В рамках договору поставлені 35 тролейбусів Богдан Т70117 (12-метрових) і п'ять тролейбусів Богдан Е90117 (18-метрових).

Тролейбуси придбані Кременчуком в рамках проекту "Міський громадський транспорт в Україні", який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку, а також Європейського інвестиційного банку.

Угоду з комунальним підприємством "Кременчуцьке тролейбусне управління" про виділення 8 млн євро на придбання 50 тролейбусів, запчастин до них та ремонтно-діагностичного обладнання було підписано ЄБРР в 2016 році. У 2019 році місто має намір закупити ще 10 тролейбусів.

Раніше повідомлялося, що Київ отримав останні трамваї виробництва польської компанії Pesa Bydgoszcz за контрактом 2017 року.