UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кредити на сонячні панелі у приватних будинках: у ФРП розповіли, як це працюватиме

Першими банками програми можуть стати Укргазбанк та Банк Львів.

Фонд розвитку підприємництва (ФРП) вже розробляє програму, яка дозволить українцям компенсувати тіло кредиту, який взято для встановлення сонячних панелей у приватних домогосподарствах. Про це повідомив голова правління ФРП Андрій Гапон, пише "Укрінформ"

З такою пропозицією до ФРП звернулося Міненерго.

"Це досить незвична для нас категорія реципієнтів, адже раніше ФРП орієнтувався лише на підтримку українського бізнесу – насамперед мікро-, малого та середнього підприємництва", - зауважив Гапон.

Зазначається, що першими банками – учасниками проекту можуть стати партнери програми "Додай енергії твоєму бізнесу" – Укргазбанк та Банк Львів.

Як пояснив Гапон, прийшовши в один із банків-партнерів для отримання "енергоефективного" кредиту, людина зможе ознайомитися з готовими проектами та обрати найоптимальніше для себе рішення.

"За нашими підрахунками, 3 тис. домогосподарств зможуть встановити сонячні панелі в рамках майбутньої програми. Таким чином, вони, по-перше, забезпечать себе енергією і принаймні в якісь періоди не залежатимуть від спільних мереж, а в -друге, зможуть продавати залишки державі", - наголосив Гапон.

ФРП адмініструє програму підтримки фінансування енергоефективних інвестицій "Додай енергії твоєму бізнесу". Фінансується програма за рахунок позики уряду Німеччини на 7 млн євро, наданого Міністерству фінансів України через Німецький банк розвитку KfW, та за фінансової підтримки Євросоюзу. Уповноваженими банками програми є Укргазбанк та Банк Львів.