UA / RU
Підтримати ZN.ua

Країни ЄС готують спільного листа Путіну з приводу газу

Брюссель запропонував Києву і Москві провести наступний раунд тристоронніх газових переговорів 26 травня, і вони, як стверджують дипломатичні джерела, що можуть відбутися у Берліні.

Європейський Союз готує скоординовану відповідь на другий лист президента Росії Володимира Путіна з приводу газових відносин з Україною, але сподівається на домовленість України і РФ щодо нової ціни на газ і безперебійність постачань газу в Європу.

Про це на брифінгу у Брюсселі заявила Піа Андеркілде-Хансен, прес-секретар президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу.

"Європейський Союз готує скоординовану відповідь на лист. ЄС запропонував тристоронні переговори у форматі ЄС-Україна-Росія. Добре, що цей формат прийнято, і вже були перші переговори 2 травня. Росія і Україна повинні відштовхуватися від цих переговорів, коли будуть домовлятися про нову ціну на газ", - сказала Андеркілде-Хансен.

За її словами, Брюссель запропонував Києву і Москві провести наступний раунд тристоронніх газових переговорів 26 травня, і вони, як стверджують дипломатичні джерела, що можуть відбутися у Берліні.

"ЄС вітає готовність України розрахуватися за борги по газу до кінця травня. Всі сторони залишаються надійними постачальниками і транзитерами. Але, як сказав президент Баррозу, енергоносії не повинні використовуватися як політична збря", - додала вона. !zn

Читайте також:

"Нафтогаз" згоден до закінчення передарбітражних процедур сплатити $ 4 млрд "Газпрому" виходячи з ціни $ 268,5

Росія через таємничу компанію пропонує полякам газ по $ 270