UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ковідну тисячу": на що підлітки витрачають гроші

Майже 64% дітей, які повністю вакцинувались, уже отримали гроші.

Протягом тижня майже 40 тисяч українських підлітків віком 14-17 років подали заявки на отримання тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу. Це близько 64% дітей, які повністю вакцинувалися. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

Зазначається, що підлітки можуть отримувати кошти за вакцинацію з 7 лютого.

На даний час підлітки витратили понад 1,7 мільйона гривень. При цьому 1,2 мільйона гривень витратили на шкільне приладдя та канцтовари, майже 400 тисяч – на товари спортивного призначення та 153 тисячі – на послуги у сфері освіти.

Станом на 11 лютого понад 73 тисячі дітей 12-17 років отримали одне щеплення проти коронавірусу, а ще 62 тисячі дітей зробили обидва щеплення.

Нагадаємо, що прищеплюватися проти коронавірусу в Україні можуть діти від 12 років. Але для цього є обов’язкова умова - потрібен дозвіл батьків.

Відповідно, щоб отримати грошІ також є вимоги: потрібно повністю вакцинуватися; відкрити віртуальну картку в одному з банків-партнерів.

Після оформлення у банку необхідно подати заявку в застосунку «Дія»: натиснути «Послуги» – «єПідтримка» та чекати на зарахування коштів.

Читайте також: "Ковідна тисяча": перший банк розпочав оформляти картки для підлітків

З 24 січня повністю вакциновані від коронавірусу громадяни України від 60 років можуть купувати на «ковідну тисячу» ліки.

Уряд планує розширити програму та дозволити вакцинованим людям з інвалідністю 1-2 груп витрачати "ковідну тисячу" на ліки.