UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комунальні послуги: скільки треба платити за електроенергію з 1 вересня

Тариф залишився на рівні серпня.

Попри війну, яку розпочала РФ, побутові споживачі в Україні мають своєчасно оплачувати комунальні послуги. Зокрема, необхідно платити за світло та що місяця передавати показники електролічильника. Видання «На пенсії» розповіло, чи змінився тариф на світло з 1 вересня.

Чи зросте тариф на світло у вересні

В Україні підвищення тарифу на електроенергію для населення відбулося 1 червня. Так, побутові споживачі за 1 кВт-год світла мають платити 4,32 грн.

Читайте також: Тарифи на газ: в Міненерго розказали, що буде з цінами в опалювальний сезон

Заступниця міністра енергетики України Світлана Грінчук підкреслила, що поточний тариф на електроенергію діятиме до кінця квітня 2025 року. Тобто, у вересні він не зміниться.

Українці також можуть менше платити за світло. Для цього треба мати встановлений двозонний електролічильник. У такому випадку з 23:00 до 7:00 діятиме нічний тариф (2,16 грн за 1 кВт-год). В інший час тариф становитиме 4,32 грн.

Коли в енергосистемі спостерігається значний дефіцит, в Україні запроваджують відключення світла. Саме через це варто обмежити використання потужних електроприладів або ж зробити їх роботу більш заощадливою. Нагадаємо, як зменшити споживання електроенергій під час прання.