UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комунальні пільги УБД: чи має на них право його дружина та її діти від першого шлюбу

Пояснення дали у ПФУ.

З перших дній війни, яку розпочала Росія, на захист України стало багато військовослужбовців. Учасникам бойових дій (УБД) держава надає певні пільги. Зокрема, вони можуть отримати пільги на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП).

Читайте також: Комунальні пільги для ветеранів війни: як оформити заяву онлайн

В Пенсійному фонді України пояснили, чи поширюється ця пільга, яка надається учаснику бойових дій, на його дружину та її дітей від попереднього шлюбу, якщо вони проживають спільно з пільговиком.

Там зазначили, що відповідно до Закону України від 22.10.1993 № 3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій надається, зокрема, пільга у розмірі 75-процентної знижки плати за користування житлом, комунальними послугами, на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

З урахуванням частини п’ятої статті 51 Бюджетного кодексу України така пільга надається членам сім’ї пільговика, до яких належать, зокрема, дружина (чоловік), неповнолітні діти віком до 18 років.

Тобто пільги з оплати житлово-комунальних послуг надаються членам сім’ї, у тому числі неповнолітнім дітям, які проживають однією сім’єю з учасником бойових дій.

Нагадаємо, які пільги передбачені для учасників бойових дій та ветеранів та як їх отримати.