UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанії США бояться зв'язуватися з таємним бізнесом росіян із списку санкцій – WSJ

Американський уряд не надає перелік всіх дочірніх компаній російського бізнесу, з яким заборонено мати справу.

В США компанії зіштовхнулися із серйозною проблемою через санкції Вашингтона проти Кремля: як виявити дочірні підприємства російського бізнесу, з яким не можна мати справу, на Заходу.

Про це сьогодні пише Wall Street Journal. Починаючи з березня США склали "чорний список" росіян і російських компаній, наближених до режиму Володимира Путіна. До нього увійшло 50 організацій і 57 фізичних осіб. І укладати угоди з ними не можна.

"Але ці 107 фігурантів частково чи потенційно контролюють тисячі інших компаній у всьому світі, інколи навіть не напряму. Про це свідчать дані компанії Dow Jones", - йдеться в статті.

Для прикладу фінська компанія Arctech Helsinki Shipyard наполовину належить "Объединенной судостроительной корпорации" в Росії.

Однак уряд США не надає перелік дочірніх компаній, які мають відношення до осіб і бізнесу із "чорного списку". А американським підприємцям доводиться ще й вивчати такий же список Євросоюзу.

"Обмеження зазвичай стосуються лише співпраці тих дочірніх компаній, які належать комусь із списку санкцій на 50%. Однак чиновники дають зрозуміти, що компаніям варто обережно вести справи і з підприємствами, які менш ніж на 50% належать російській стороні", - йдеться.

В цей же час, ЄС закликав Туреччину не підривати санкції Заходу проти Росії, оскільки Анкара досі не долучилася до тиску на Кремль.