UA / RU
Підтримати ZN.ua

АРМА цікавиться активами Бахматюка

Мова на цих переговорах ішла про 8,5 млрд грн, і потенційні 12 років "відсидки" Писарука, Шульги та фігур подрібніше - дуже слабкий компенсатор.

НАБУ почала розслідування ще в 2016-му, але колишній генпрокурор Луценка у лютому 2019-го передав його Головному слідчому управлінню Нацполіції, і там його через пару місяців закрили разом з ще трьома справами VAB.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Юлія Самаєва. За інформацією DT.UA Петро Порошенко в свій час планував, довівши ці справи до кінця, скинути агрохолдинг Бахматюка UkrLandFarming в підконтрольне Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) і взяти собі недорого. Але даремно сподівався на другий термін і не встиг.

"Інтерес до активів Бахматюка АРМА зберігає донині. А контролює її зараз, за різними джерелами, чи то Андрій, чи то Богдан. Не виключаємо, що саме це і воскресило розслідування НАБУ", - зазначає оглядачка.

За словами Бахматюка, мова на цих переговорах ішла про 8,5 млрд грн, і потенційні 12 років "відсидки" Писарука, Шульги та фігур подрібніше - дуже слабкий компенсатор.

Детальніше про банківські проблеми читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Велика гра і маленька помста" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".