UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія "Метінвест" збільшила обсяг сплати податків на 56% – до 10 мільярдів гривень

В умовах повномасштабної війни Росії проти України Метінвест залишається опорою економіки нашої держави: з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств, компанія Ріната Ахметова у I півріччі поточного року збільшила сплату податків і зборів до бюджетів усіх рівнів в Україні на 56% проти I півріччя 2023 року — до 9,9 млрд грн. 

Зазначається, що найбільші за обсягом — відрахування за користування надрами, що зросла більше ніж у три рази, до 2,9 млрд грн. На другому місці — єдиний соціальний внесок у розмірі 1,8 млрд грн, що збільшився на 19%.

"Замикає трійку найбільших виплат — 1,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 16% перевищує показники I півріччя 2023 року", – наголошують у компанії.

Водночас українські підприємства Метінвесту в січні-червні 2024 року сплатили 1,4 млрд грн податку на прибуток, що більш ніж на чверть більше, за період січня-червня 2023 року.

"За час війни Метінвест подолав багато викликів. Наші зусилля з перебудови бізнесу дали свої результати — податкові виплати зростають. Це наш внесок у підтримку економіки України та регіонів поблизу лінії фронту, де працюють підприємства компанії. Ми спрямовуємо значні ресурси на допомогу армії та мирному населенню, продовжуємо будувати плани на мирне майбутнє та готові брати участь у повоєнному відродженні країни", – розповів генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков. 

Читайте також: Метінвест майже вдвічі збільшив сплату податків до бюджету, за користування надрами в 7,5 разів

Як повідомлялося раніше, Метінвест Ахметова з 1 травня підвищив зарплати працівникам виробничих і ремонтних підприємств у нашій державі. Їхні оклади зростуть на 5—20%, а за найдефіцитнішими професіями – до 25%.

Найбільше підвищення отримають співробітники з низькими окладами в межах однієї професії та кваліфікації.

Підприємство також запровадило додаткову командну винагороду для співробітників: працівники в умовах високої інфляції в країні підвищили свої доходи на 15%.