UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коли повернутись магазини Zara, Bershka та H&M в Україну: великий ритейлер порадував покупців

Inditex Group може розпочати підготовку до відкриття торгових точок вже влітку.

Іспанський рітейлер одягу Inditex Group, який є власником популярних брендів Zara, Bershka та Stradivarius, може повернутися в Україну вже цього літа. Хоча знадобиться ще місяць для підготовки до відкриття, повідомляє "Forbes Україна".

За словами голови Української ради торгових центрів (УРТЦ) Максима Гаврюшина, українська Inditex щомісяця порушує питання відкриття в Україні магазинів рітейлера, які простоюють із лютого 2022 року. Якщо Inditex вирішить відновити роботу, підготовка може розпочатися з липня. Відповідно, магазини відкриються у період із серпня по листопад 2023-го.

"Безпека наших співробітників та їхніх сімей залишається пріоритетом. Inditex продовжує розробляти спеціальний план підтримки своїх співробітників та магазинів", – прокоментували у центральному офісі Inditex.

Ще один міжнародний рітейлер – H&M – спочатку планував відновити роботу в Україні після Нового року. Потім шведська компанія вирішила відкрити свої українські магазини лише після закінчення війни. У компанії відповіли на запит журналістів: "Ми слідкуємо за розвитком подій в Україні, але найвищим пріоритетом для нас є безпека наших колег та клієнтів".

Читайте також: Магазини Bershka, Zara та Pull&Bear відкриються в Росії під новими вивісками

Раніше повідомлялося, що за 2022 рік кількість продовольчих та непродовольчих торгових закладів у Києві скоротилася на 6% та становить 7168 підприємств.