UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коболєв хоче, щоб уряд не втручався у газодобувну сферу

На думку глави "Нафтогаза", Україна може стати ерегонезалежною.

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв нагадав про поклади газу на Заході України. Це глибокі поклади, які екологічно безпечно добувати. Але для стимуляції і нарощення видобутку, на його думку, Україні потрібно скоротити регулювання, створити прозорі умови для видобувного бізнесу, а не надавати стимулювання одній видобувній компанії.

Про це він сказав на саміті YES у Києві. На уточнююче питання, чи щось з переліченого ним зараз в Україні виконується, Коболєв відпівів: "Ми боремося за всі ці зміни і рухаємося в цьому напрямку".

"Щодо "Північного потоку-2", якщо ми зробимо все вище перелічене, тоді Путіну напевне доведеться сісти в кімнаті і подумати, навіщо він витратив чергові 20 мільярдів доларів на іграшку, яка не завдає проблем Україні, хоча саме це вона повинан була зробити", - сказав голова "Нафтогазу".

Тим часом, заступник голови МВФ Девід Ліптон сьогодні заявив, що ціни на газ в Україні дуже низькі. Він додав, що для того, щоб ціни на газ були ринковими, треба уникати неадресних та прихованих субсидій.