UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клюєв пообіцяв зламати схему Єжеля щодо передання Сакського санаторію до приватих рук

Уряд обіцяє скасувати постанову Міністерства оборони України про передачу до приватих рук Сакського санаторію.

На засіданні погоджувальної ради у понеділок голова комітету з питань національної безпеки і оборони України Анатолій Гриценко повідомив про те, що цього року міністр оборони України Михайло Єжель видав наказ, в якому мова йде про позбавлення статусу юридичної особи «одного з кращих в Україні - Сакського санаторію».

При цьому А.Гриценко підкреслив, що цей лікувальний заклад є найкращим не тільки в Україні, а й у світі, оскільки на лікування туди приїжджають представники з інших держав.

«Іншого такого санаторію немає», - зазначив він.

А.Гриценко закликав учасників погоджувальної ради звернути увагу на це питання і вплинути на те, щоб даний указ було скасовано. Він повідомив, що комітет з відповідною вимогою звертався до прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

«Я пропоную уряду невідкладно прийняти це рішення і скасувати даний наказ (міністра оборони - ред)», - сказав А.Гриценко.

У свою чергу, присутній на засіданні перший віце-прем'єр Андрій Клюєв пообіцяв, що уряд прийме відповідне рішення і цей указ М.Єжеля буде скасовано.

«Що стосується цього указу № 415, то ми його скасуємо», - сказав він.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив про те, що одержував на своє ім'я звернення від ветеранів та інвалідів з проханням відстояти санаторій у м.Саки.

В.Литвин запропонував за результатами засідання погоджувальної ради сформулювати лист на ім'я Кабінету міністрів України, де висловити прохання про необхідність збереження даного санаторію.

Раніше ZN.UA повідомляло, що народний депутат України, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко писав у своєму блозі про те, що наказ Міноборони щодо Сакського санаторію є першим кроком до його рейдерського захоплення.

«Наказ міністра оборони Михайла Єжеля №415 від 15 липня 2011 року, який ліквідує «Сакський центральний військовий клінічний санаторій ім. М. І. Пирогова», це фактично схема рейдерського захоплення», - повідомляв Гриценко.