UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клименко хоче відправити за кордон "податкових розвідників"

Як запевняють у Міндоходів, податкові аташе не будуть стежити за українцями для виявлення їхніх доходів і зарубіжних активів, а навпаки, будуть надавати "всіляку підтримку представникам українського бізнесу за кордоном і допомагати потенційним інвесторам у роз'ясненні всіх аспектів українського податково-митного законодавства".

Митно-податкові аташе при посольствах за кордоном "не матимуть нічого спільного з податковою розвідкою", запевняють у Міндоходів

Міністерство доходів і зборів України пропонує ввести посаду митно-податкового аташе при посольствах України.

Як повідомили у прес-службі фіскального відомства, до їхніх обов'язків буде входити надання всілякої підтримки представникам українського бізнесу за кордоном, а також допомогу потенційним інвесторам у роз'ясненні всіх аспектів українського податково-митного законодавства.

"Саме тому головним завданням чиновників, що займають цю посаду, буде встановлення тісних зв'язків і підтримання регулярних особистих контактів з представниками податкових і митних служб країни перебування. Таке співробітництво дозволить отримувати найбільш повну та актуалізовану інформацію про роботу податкових і митних органів цієї країни, відстежувати зміни у сферах законодавства і практики його використання для запозичення досвіду і застосування його у вітчизняному законодавстві, що дозволить створити сприятливий бізнес-клімат і обмінюватися податковою та митною інформацією для ефективної протидії шахрайству", - розповіли у Міндоходів.

Ввести нову посаду планується, принаймні, у посольствах Росії, США, КНР, Великобританії, Польщі та представництві при ЄС Бельгії.

Митно-податковими аташе, швидше за все, стануть працівники міністерства. Їхні завдання і функції, а також пріоритетні напрямки будуть визначати спільно Міндоходів і Міністерство закордонних справ.

"Однак контролювати щоденну діяльність митно-податкових аташе буде керівництво закордонних дипломатичних установ і керівник економічного відділу", - відзначають у міністерстві.

Також повідомляється, що зараз митно-податковий аташе, який є за посадою радником, працює тільки у представництві України при ЄС. Раніше Митна служба мала своїх представників у складі посольств України в Російській Федерації і Республіці Польща, однак ці посади були скасовані. !zn

Читайте також:

Українців зобов'яжуть платити мито за ввезення товарів дорожче 300 євро

Клименко побачив, як українські олігархи пристосувалися до нових правил виведення капіталу за кордон