Один з найбільших у країні виробників хліба - столичний холдинг "Київхліб" - продовжує скорочувати виробничі потужності.
Незабаром після того, як "Київхліб" закрив своє основне кондитерське підприємство - Булочно-кондитерський комбінат (БКК) - він вирішив також ліквідувати хлібокомбінат №2 на Подолі.
Як повідомляє Forbes.ua, рішення про ліквідацію хлібокомбінату №2 і приєднання його у статусі виробничого цеху було прийнято на зборах акціонерів 27 квітня. Це підприємство розташоване в історичному центрі Києва за адресою Щекавицька, 55. Завод виробляє хліб пшеничний, батон "Нива", хліб "Український" і "Білоруський".
У компанії пояснюють ліквідацію майданчиків необхідністю раціонального використання виробничих потужностей ПАТ "Київхліб".
- Більше половини хліба в Україні виробляється нелегально
Акціонери також вирішили ліквідувати шляхом приєднання ДП "Дослідний хлібозавод" та "Хлібоінжениринг". Чистий прибуток за 2012 рік у розмірі 18,34 млн грн буде направлено на розвиток.
Нагадаємо, БКК (розташований в Шевченківському районі столиці за адресою вул. Чорновола, 41) був закритий на початку квітня. Завод, який почав роботу в 1930 році, виробляв більше 200 видів кондитерських виробів - торти, тістечка, печиво. Тепер замість БКК випускати торти та іншу солодку випічку тепер буде хлібокомбінат "Київхліба" №12. Туди передано обладнання Булочно-кондитерського комбінату і переведена велика частина персоналу - понад 200 осіб. Хлібний цех комбінату №12 був закритий, що викликало обурення потрапили під скорочення працівників - їх понад 300 осіб.
За даними Держкомстату, в минулому році виробництво хліба та хлібобулочних виробів у країні скоротилося на 5,3% до 1,6 млн тонн. Експерти відзначають низьку рентабельність бізнесу, оскільки ціни на хліб регулюються державою. !zn
Читайте також:
МОЗ порекомендував українцям їсти менше м'яса і хліба
Азаров гарантував стабільні ціни на хліб
Після подорожчання хліба у Києві влада вирішила створити власні засіки борошна