UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Київенерго" має намір позбутися боргу перед "Нафтогазом" за допомогою бюджету

Заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" буде ліквідовано через внесення змін до держбюджету.

Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

"Це, так звана різниця у тарифах - тобто різниця між тим, скільки нараховується населенню за оплату, і тим, скільки насправді коштує природний газ. Це питання вирішується на рівні Кабінету міністрів, він (прем'єр-міністр України Микола Азаров) сьогодні про це говорив. Тобто цю різницю в тарифах буде профінансовано через зміни до держбюджету", - сказав О.Попов.

Відповідаючи на питання, чи існує сьогодні борг КМДА перед "Київводоканалом", О.Попов відзначив: "Питання в тому, що з 1 липня 2010 р., коли змінилося законодавство і з'явився новий регулятор на рівні країни, цю функцію (встановлення тарифів) передано цьому регулятору. І тепер ми не встановлюємо тарифи на водовідведення, гаряче водопостачання. Тобто всі рішення, які приймаються щодо цих послуг, - за них відповідає Кабмін. Тому ми вважаємо, що у нас на сьогодні немає фінансових зобов'язань ані перед "Київенерго", ані перед "Київводоканалом", - сказав О.Попов.

На сьогоднішньому засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом України" за природний газ складає 1,5 млрд грн.

Нагадаємо, як повідомив в інтерв'ю ZN.UA голова ГоловКРУ, тарифи у Києві на 60% складаються з накладних витрат співробітників ЖЕКів.