UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Київенерго" погрожує залишити столичне метро без світла

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" і "Київміськсвітло" заборгували "Київенерго" 836,9 млн грн.

Столична енергокомпанія ПАТ "Київенерго" направила комунальним підприємствам "Київський метрополітен" і "Київміськсвітло" попередження про відключення електроенергії через накопичені борги, повідомила прес-служба "Київенерго".

"Попередження про відключення отримали підприємства і організації, які фінансуються з бюджетів різних рівнів, а також установи, які їх фінансують. Зокрема, вже попереджені КП "Київський метрополітен" (оперативний борг на 25 лютого - 8,5 млн грн), "Київміськсвітло" (дол - 13 млн грн), районні управління освіти, органи місцевої та державної влади", - відзначають у "Київенерго".

За даними компанії, загальний борг споживачів електроенергії перед нею за станом на 21 лютого досяг 836,9 млн грн. Зокрема, 499,6 млн грн заборгували підприємства житлово-комунального господарства та міського транспорту, 35,8 - установи, які фінансуються з держбюджету, 37,4 млн грн - організації, що фінансуються з міського та районних бюджетів. Борги промпідприємств міста за електроенергію досягли 101,9 млн грн.

Як повідомлялося, у травні 2010 року "Київенерго" також обіцяв обмежити енергопостачання метрополітену і "Київміськсвітла" через борги.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані у столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" володіє 72,33% акцій "Київенерго". Ще 25%+1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України". !zn

Читайте також:

Азаров кинув всі бюджетні гроші на зміцнення енергетичної незалежності

Янукович схвалив зміни до правил гри на ринку "зеленої" енергетики

Міжнародне енергетичне агентство рекомендує Україні зосередитися на енергоефективності