UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ намагається натиснути на олігархів – Financial Times

Видання пише, що новий бюджет може наблизити Україну до отримання нового траншу від МВФ у січні.

Виснажена рецесією і війною Україна намагається підлатати свою систему оподаткування за допомогою послаблення тиску на малий і середній бізнес і посиленням оподаткування олігархів.

Так про бюджет України на 2015 рік, ухвалений вночі, пише Financial Times. Оглядач видання пише, що Київ також підвищив митні стягнення, намагаючись в такий спосіб впоратися з кризою платіжного балансу.

"Ухвалені закони також посилять дохідну частину бюджету на 2015, що дає надію уряду розблокувати мільярди допомоги від МВФ і інших західних донорів", - йдеться в статті.

Видання також нагадує, що МВФ відкрив для України кредитну програму на 15 мільярдів, однак через війну в Донбасі цих коштів виявилося замало.

"Суперечки щодо змін в податковий кодекс у парламенті України тривали 10 годин. Це стало випаруванням для прозахідної коаліції. Зміни покликані підтримати малий і середній бізнес, вивести значну частину економіки з тіні і посилити тиск на олігархів, який урядовці назвали чесним стягненням", - йдеться в статті.

Оглядач пише, що в українському уряді намагаюсь унеможливити ухилення від сплати податків багатіями через офшори. Після роботи цілу ніч на понеділок, Рада знову збереться тільки 13 січня.