UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай став членом Європейського банку реконструкції та розвитку

КНР стала 65-ою державою - членом ЄБРР.

Рада керуючих Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) схвалила заявку Китаю на отримання членства в банку, повідомляється в прес-релізі ЄБРР.

"Членство Китаю в ЄБРР відкриє значні можливості для довгострокових китайських інвестицій в регіонах, де працює ЄБРР", - заявила глава банку Сума Чакрабарті.

Китай став 65-м державою - членом ЄБРР. Крім того, свої частки в капіталі банку мають дві організації: Європейський Союз і Європейський інвестиційний банк. Китайські інтереси в Європі поширюються на великі проекти в транспортній сфері, у розробці природних ресурсів, промисловому розвитку та фінансове співробітництво, зазначає агентство AFP.

Європейський банк реконструкції і розвитку було створено у 1991 році для сприяння переходу країн Східної Європи до системи ринкової економіки. Сьогодні проекти ЄБРР охоплюють в загальній складності 36 держав.

Читайте також: Китай подав заявку на членство в ЄБРР – FT

Нагадаємо, що Китай раніше заявив про створення Азіатського банку інфраструктурних інвестицій Asia Infrastructure Investment Bank, на участь у якому вже подали заявки 52 держави. Аналітики називають Азіатський банк інфраструктурних інвестицій потенційним конкурентом МВФ, Світового банку та Азіатського банку розвитку, де значний вплив мають США.