UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Київпастранс» запідозрили у розтраті 13 млн грн на ремонті трамвайної лінії

На думку Кличка, літня активізація з обшуками — це тиск на міську владу

Кільком посадовцям комунального підприємства «Київпастранс» оголосили про підозру у розтраті понад 13 мільйонів гривень з бюджету під час реконструкції трамвайної лінії, повідомляє Державна фіскальна служба.

Слідчі встановили, що протягом 2020 року «Київпастранс» завдав збитків бюджету на суму 13,208,558 грн шляхом видачі завідомо неправдивих документів щодо договору підряду на виконання робіт. 

Запобіжний захід підозрюваним поки не обрали.

Відзначимо, що цього літа обшуки в КМДА та комунальних підприємствах столиці проводять особливо активно. Ми вже повідомляли, зокрема, про обшуки у  Департаменті транспортної інфраструктури КМДА та комунальному підприємстві «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» через підозру у привласненні грошей на будівництві Подільського мосту, у Департаменті будівництва та житлового забезпечення через підозру на розкраданні грошей під час ремонту житла та в Департаменті освіти через підозру у розкраданні 5 мільйонів гривень на реконструкції однієї зі шкіл

Читайте також: Корупція зашкалює: "Укрзалізниця" купувала запчастини на непідконтрольній території за завищеною у 10 разів ціною

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що така активізація з обшуками — це тиск на міську владу. Тим часом у ЗМІ вже з’явилася інформація про намір Офіса президента звільнити Кличка с посади мера.