UA / RU
Підтримати ZN.ua

Києву дозволили випустити внутрішні облігації

Регулятор зареєстрував випуск облігацій на 300 млн грн.

Києву фактично надано дозвіл на випуск власних цінних паперів. Учора, 4 листопада, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала випуск внутрішніх облігацій Київської міськради на загальну суму 300 млн. грн.

Згідно з рішенням Київради від 24 червня, Київ планує залучити 1,1 млрд грн через емісію облігацій внутрішньої позики трьома випусками: серія "М" – 300 млн грн, серії "N" та "О" – по 400 млн грн.

Погашення облігацій здійснюватиметься строком від трьох до п'яти років. Процентна ставка визначатиметься на рівні облікової ставки НБУ на дату початку квартального процентного періоду плюс маржа від 1% до 5% річних за результатами конкурсу з відбору андеррайтера.

Читайте також: Попит на держоблігації України впав

Нагадаємо, що гривневі облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) України претендують на включення до індексу GBI-EM GD починаючи з 31 березня 2022 року з приблизною часткою 0,12%.

Хоча попит на держоблігації не можна назвати стабільним. На аукціонах з продажу облігацій внутрішньої держпозики 12 жовтня Мінфін продав та залучив до держбюджету 514 мільйонів гривень. Для порівняння,   Мінфін на аукціоні 21 вересня з продажу ОВДП   залучив 5 млрд грн до бюджету.