UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Холодна війна" набирає оберти: в США встановили антирекорд щодо імпорту товарів з Росії

Експорт до Росії з США також значно впав. 

США в червні встановили антирекорд щодо падіння закупівлі російських товарів. Загалом придбали продукції на суму $186,7 млн. До цього імпорт нижчий за вказаний рівень був в січні 1996 року ($183,5 млн). Про це повідомляє американське державне агентство статистичних даних Census Bureau, передає The Moscow Times.

Порівняно з травневим показником ($438,7 млн), який був рекордним в першому півріччі, імпорт із РФ до США у червні обвалився майже у 2,5 раза.

Загалом у першому півріччі Росія продала товарів у США на суму $1,88 млрд, що у півтора рази менше, ніж за аналогічний період минулого року ($2,85 млрд).

США за січень-червень експортували до Росії товарів на $233,9 млн, проти $328,7 млн за той же період роком раніше. У червні РФ отримала американські товари на суму $42,3 млн, у травні – на $48 млн.

У 2021 році, до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, товарообіг між країнами становив $36 млрд.

Читайте також: США попередили Туреччину про "наслідки" експорту до РФ товарів, які можуть використовуватися у військовому обладнанні — FT

Повідомлялось, що минулого місяця експорт українських товарів збільшився на 9% і досяг 2,97 мільярда доларів. Однак у фізичному вимірі експорт у липні зменшився на 0,6% порівняно з червнем.