UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хмельницька АЕС отримала техніку для добудови енергоблоків

На ХАЕС готуються до добудови двох енергоблоків. 

На Хмельницьку атомну електростанцію доставили нову потужну техніку, яка буде задіяна для добудови енергоблоків. Про це йдеться у повідомленні пресслужби НАЕК "Енергоатом".

Зазначається, що для виконання робіт на станції будівельники отримали нову сучасну техніку – потужний бульдозер Sinomach GTY 220. Він призначений для планування земельних робіт, зрізання та переміщення шару ґрунту. Ця машина спільного українсько-китайського виробництва належить до класу важкої техніки та має вагу близько 25 тонн. ЇЇ довжина майже 5,5 м, ширина – понад 3,7 м, висота – понад 3,3 м.

В компанії нагадали, що на ХАЕС тривають підготовчі роботи із добудови енергоблоків № 3, 4 та будівництва нових енергоблоків № 5, 6 за технологією AP1000 американської компанії Westinghouse.

Читайте також: МАГАТЕ підтвердило аварію на трансформаторах Південноукраїнської АЕС

Як писало ZN.UA, від кількості атомних реакторів, які ми плануємо побудувати вже буквально післязавтра, рябить в очах. Враховуючи, що атомка на сьогодні — надія й опора нашої енергосистеми, саме час відокремити шапкозакидальство керівництва «Енергоатома» від об'єктивних потреб і реальних результатів. Про це детально читайте у статті "Два! Чотири! Десять! Скільки ж реакторів реально побудує «Енергоатом»?"