UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харківчан просять зменшити споживання електрики, миколаївців - перемикнутися на генератори, киянам повернуть планові відключення

Україна ліквідовує наслідки обстрілів 23 листопада та готується до нових.

Жителів Харкова та області просять знизити споживання електрики. Про це повідомляє "Харківобленерго".

Це допоможе знизити навантаження та уникнути тривалих відключень світла.

"Ці кроки допоможуть знизити навантаження на електромережу та уникнути тривалих відключень споживачів Харкова та Харківської області. Допоможіть енергетикам вирівняти ситуацію та відновити баланс в Єдиній енергетичній системі України! Саме від нас зараз залежить, чи буде світло в кожній оселі найближчим часом", - зазначено в повідомленні.

Своєю чергою голова Миколаївської ОВА звернувся Віталій Кім звернувся до мешканців області й закликав підготуватися на випадок нових ударів: запастися водою та зарядити павербанки.

"Звертаюсь до всіх - зробіть собі запас води, зарядіть павербанки, подумайте, що стосується зв'язку, домовитесь з родичами, що робити, якщо його не буде", - закликав Кім.

Водночас Віталій Кім звернувся й до волонтерів та фермерів.

"Прошу вас перемикнутися на дизель-генератори, на паливо, щоб ми могли допомогти людям, які не мають цієї можливості, а фермерів та бізнес - допомагайте людям, сільрадам, ми ж маємо показати, що ми єдині. Росіяни продовжують погрожувати, що будуть нападати на нашу енергосистему, ми маємо бути готовими", - зазначив Кім.

У Києві ж ситуація покращується, повідомив мер міста Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ". Він анонсував повернення графіків відключень світла вже в неділю.

На ранок 26 листопада у Києві без світла залишалися ще 130 тисяч жителів.

За словами Кличко, без електропостачання залишаються 25% мешканців Києва, проте в місті вже є вода та майже скрізь - теплопостачання.

Нагадаємо, що раніше в розвідці попередили, росіяни будуть продовжувати ракетні атаки по Україні й щоб підготуватися до наступного подібного удару, ворогу знадобиться близько тижня. Попередній масований ракетний удар відбувся 23 листопада.

За словами президента Володимира Зеленського, одна із найскладніших ситуацій зі світлом склалася у Харківській області. Також в цьому списку Київська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Львівська, Полтавська області.