UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери ГУР зламали фінсистему Росії: російські банки третій день намагаються ліквідувати атаку

Наразі росіяни не можуть здійснити оплату послуг. 

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України (ГРУ) отримали доступ до баз даних російських фінустанов. Починаючи з 23 липня російські банки (ВТБ-Банк, Альфа Банк, СберБанк, Райффайзен банк та Газпромбанк) намагаються ліквідувати атаку. Про це написало Суспільне.

Зазначається, що спочатку деякі фінустанови, зокрема, "Альфа Банк", заперечували, що збій пов'язаний із зовнішнім втручанням. Однак решта банків заявили, що намагаються впоратися з "масштабною DDOS-атакою, спланованою з-за кордону" та подолати її наслідки.

"Проте онлайн-сервіси фінансових установ по всій країні вже третю добу або не працюють зовсім, або працюють нестабільно та з помилками. Через це клієнти по всій Росії не можуть зайти в особисті кабінети, здійснити оплату послуг, сплатити за користування громадським транспортом та здійснити будь-які інші фінансові операції", — мовиться у повідомленні.

Читайте також: Китайські банки відмовляються приймати юані, які використовувалися в операціях з російськими компаніями – яка причина

Раніше ГУР МОУ повідомляло, що кіберфахівці та волонтери атакували близько ста вебресурсів РФ. Метою атаки, за словами розвідників, було знищення внутрішньої інформації компаній, які обслуговують клієнтів, що причетні до агресії проти України.