UA / RU
Підтримати ZN.ua

Казахстанський бізнесмен придбав український "Регіон-Банк"

Банк змінив назву на Sky Bank.

Казахстанський інвестор Аріф Бабаєв купив український "Регіон-Банк", який змінив назву на Sky Bank, повідомила прес-служба банку.

"Казахстанський інвестор викупив універсальний "Регіон-Банк" з 26-річним досвідом роботи на українському ринку, перейменувавши його в Sky Bank і зробивши акцент у розвитку IT рішення", - наголошується в повідомленні.

"Ми робимо серйозні інвестиції в IT-системи, дуже обережно ставимося до кредитування і маємо значну подушку з ліквідних активів, це запорука нашої надійності", - цитується Бабаєв.

Аріф Бабаєв - казахстанський підприємець, має багаторічний досвід роботи у банківській сфері, з 2013 по 2016 роки був керуючим директором одного з найбільших в Казахстані "Казкомерцбанку".

"Регіон-Банк" був заснований в 1991 році. За даними Нацбанку України, його найбільшим акціонером є голова наглядової ради Бабаєв (99,0935%).

За інформацією НБУ, на 1 квітня 2017 року за розміром загальних активів банк займав 77-е місце (325,253 млн грн) серед 90 діючих у країні банків.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав законопроект №4541, який дозволяє іноземним інвесторам отримувати посвідку на проживання в Україні.