UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада ввела нові санкції проти нафтогазової та хімічної галузей Росії

Йдеться про заборону на експорт 28 життєво необхідних для цієї промисловості послуг.

Канада запровадила нові санкції проти нафтової, газової та хімічної промисловості РФ "у відповідь на триваюче кричуще й невиправдане вторгнення президента Росії Владіміра Путіна в Україну". Про це повідомила міністр закордонних справ Мелані Жолі, йдеться в заяві МЗС Канади.

Обмежувальні заходи включають заборону на експорт 28 послуг, життєво необхідних для забезпечення роботи цих сфер. Зокрема, вони стосуються технічних, управлінських, бухгалтерських і рекламних послуг.

Як зазначається, санкції спрямовані на галузь, що приносить близько 50% доходів федерального бюджету РФ.

"Оголошені сьогодні заходи посилюють тиск на президента Путіна для негайного виведення його військ з української землі. Канада непохитно вірить, що українці заслуговують жити в мирі, і закликає російське керівництво припинити цю безглузду війну", — йдеться в заяві.

У МЗС переконані: нові обмеження зменшать можливості Росії продовжувати війну та дадуть чіткий сигнал Кремлю, що Канада не припинить притягати до відповідальності винних у руйнуваннях на території України. 

Читайте також: Україна направила ЄС пропозиції щодо сьомого пакета санкцій проти РФ

"Російське вторгнення в Україну триває вже понад 100 днів. За цей час Владімір Путін і його режим завдали невимовного болю та страждань в Україні та по всьому світу. Ми продовжуватимемо невпинно домагатися відповідальності за безглузду війну Владіміра Путіна. Канада зробить все, що в її силах, щоб перешкодити здатності Путіна підживлювати й фінансувати свою військову машину", — наголосила Мелані Жолі

Канада також буде далі співпрацювати з міжнародними партнерами з метою координації подальших заходів.

Раніше Канада оголосила про запровадження обмежень проти РФ, які включають заборону на експорт предметів розкоші до Росії та її імпорт, а також стосуються 14 фізичних осіб, «включаючи російських олігархів, членів їхніх сімей та близьких соратників путінського режиму».